Яке мило краще використовувати для миття рук

Косметолог Анастасія Ромашкіна зазначає: тверде та рідке мило виробляються за різними технологіями і мають відмінності в складі. За словами фахівця, тверде мило є більш реальним продуктом, оскільки виготовляється зі стійкої сировини, не містить консервантів і синтетичних компонентів. Для його виробництва використовується натрієва сіль, тваринні і рослинні жири. Пише zdorovia.com.ua.

“Тверде мило безпечніше для шкіри”, – вважає косметолог.

У той же час тверде мило, незважаючи на свою натуральність, може пересушувати шкіру за рахунок вмісту натрієвої солі. Але також тверде мило має виражену протимікробну дію.

Рідке мило може бути виготовлено різними способами, і в його складі можуть міститися синтетичні речовини. Спеціаліст застерегла: якщо рідке мило виготовлено на основі катіонних синтетичних ПАР (поверхнево-активних речовин) воно здатне викликати алергічну реакцію у людей з чутливою шкірою.

“Якщо рідке мило натуральне, воно має рН, близьке до нейтрального, і не сушить шкіру. У разі, якщо воно має синтетичну основу і містить багато консервантів, воно може негативно впливати на шкіру”, – уточнила експерт.

Фото: pixabay