Які ефірні олії найкраще підходять для догляду за шкірою

Ефірні олії завоювали величезну популярність за останні роки. Вони мають властивості, які дозволяють використовувати їх в косметичних, а часом і в медичних цілях, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Ефірні олії часто використовують для догляду за шкірою. Але варто пам’ятати – кожна ефірна олія підходить лише для певного типу шкіри, тому потрібно її протестувати, перш, ніж наносити на обличчя.

Найпопулярнішими оліями для догляду за шкірою є олії чайного дерева та лаванди.

Олія чайного дерева корисна людям,у яких проблемна шкіра. Вона має потужні антибактеріальні та протизапальні властивості, тому дуже ефективно бореться з прищами. Також її використовують проти опіків, укусів комах, фурункулів та багатьох інших пошкоджень шкіри.

Лавандова олія ідеально підходить  для людей із сухою та чутливою шкірою. Відома своєю розслаблюючою дією, ефірна олія лаванди також допомагає заспокоїти шкіру та зняти подразнення і почервоніння. Регулярне використання лавандової олії допомагає покращити колір шкіри.

Обидві олії багаті на вітаміни С та Е – два найкорисніші для шкіри вітаміни, Вони допомагають боротись із вуграми, сухістю шкіри, першими ознаками старіння та мають ще багато корисних властивостей. Можна використовувати суміш олій лаванди та чайного дерева.

Але пам’ятайте – жодну ефірну олію не рекомендується наносити на обличчя в чистому вигляді, а якщо ви відчуваєте найменший дискомфорт, використання олії слід негайно припинити.

 

Фото: pixabay