Які іспити здадуть курсанти, щоб стати патрульними Дніпропетровська

Зараз у майбутніх поліцейських Дніпропетровська інтенсивні двомісячні тренування. Наприкінці грудня їх чекає іспит. Він покаже, хто стане «копом». Про це розповів інструктор з тактичної підготовки нової патрульної служби Дніпропетровська Олександр Комісаров.

Іспит складатиметься з трьох етапів. Перший – робота на вулиці без машини: «Курсанти повинні показати, як правильно спілкуватися з людиною, перевіряти документи, затримувати порушника і доставляти в райвідділ міліції, – пояснив Олександр Комісаров. – Звичайно ж, важливо не тільки пам’ятати послідовність дій, а й вміти працювати в команді з напарником».

Далі – робота в приміщеннях: «Підхід до будівлі з правопорушниками, безпечний вхід, огляд приміщень і, знову-таки, затримання і доставка до райвідділу», – розповів інструктор.

І фінальний етап – робота з патрульним автомобілем: «Зупинка порушника, який знаходиться за кермом, паркування патрульного авто, спілкування з порушником, встановлення особи. Традиційно – затримання та доставка його машини на штрафмайданчик», – продовжив Олександр Комісаров.

Всі, хто пройдуть іспит, – стануть новими патрульними: «Решту або відрахують, або відправлять на повторне навчання», – підсумував інструктор.

До кінця грудня спокій дніпропетровців вже охоронятимуть 1100 співробітників нової поліції. Сто постійно діючих екіпажів працюватимуть у цілодобовому режимі. Заробітна платня співробітників патрульної служби – від 8 до 10 тисяч гривень.

Залишити відповідь