Які нововведення чекають на українців у квітні

У квітні на українців чекають кілька нововведень, що стосуються медичної реформи, пенсійного забезпечення та стягнення заборгованості з виплати зарплати.

Зокрема, з 1 квітня зміниться перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. Як наголошують у прес-службі ПФУ, тепер звернення особи для перерахунку не потрібне, він здійснюватиметься автоматично, пише Укрінформ.

Окрім того, у квітні пенсіонери силових відомств отримають підвищені пенсії, але з врахуванням збільшених сум за січень-березень. Як наголосив міністр соціальної політики Андрій Рева, у середньому пенсія військовослужбовців підвищиться на 1500 грн.

У межах медичної реформи 2 квітня розпочинається національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Українці зможуть підписати декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. У МОЗ наголошують, що вибрати лікаря тепер можна у будь-якому закладі первинної допомоги незалежно від місця проживання або прописки.

А Міністерство юстиції з 2 квітня розпочне роботу зі стягнення заборгованості із виплати зарплати. Окрім того, у середині місяця планується відкрити реєстр неплатників зарплат і активізувати виконання судових рішень в усій Україні за цим напрямком.