Які овочі стають кориснішими після термічної обробки
Дієтологи зазначають, що деякі популярні овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляді. Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися, передає “Країна здоров’я“.
У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин.
У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.