Які переваги мають оливкова та кокосова олії

Олія завжди була предметом дискусій, коли мова йшла про здорове харчування. Одні кажуть, що певні типи олії можуть бути корисними для організму, інші ж запевняють, що всі вони шкідливі і призводять до збільшення ваги, пише Жіночий світ.

У різних частинах світу використовують різні види олії, залежно від їхньої доступності та корисних властивостей. За останні роки значної популярності серед любителів фітнесу та здорового способу життя набула оливкова олія. Вона містить здорові жири та входить до великої кількості рецептів салатів та макаронних виробів. Багато людей віддають перевагу саме їй, не зважаючи на те, що більшість рослинних олій значно дешевші за неї. В той же час, кокосова олія вважається суперфудом, що допомагає схуднути, зміцнити здоров’я, покращити стан шкіри та волосся.

Але потрібно розуміти, що не все, що модне та популярне, корисне для здоров’я. Ось порівняння двох популярних олій – кокосової та оливкової, яке допоможе вам зробити правильний вибір для вашого організму.

Згідно повідомлень New York Times, оливкова олія більш корисна, порівняно з кокосовою. Кокосова олія містить приблизно в 6 разів більше насичених жирів, ніж оливкова олія. Споживання великої кількості насичених жирів може стати причиною збільшення рівня “поганого” холестерину в крові, що підвищує ризик гіпертонії та серцевих хвороб. Натомість, оливкова олія містить мононенасичені жири, які вважаються корисними для серця.

Оливкова олія є важливою частиною середземноморської дієти, однією з найздоровіших та найкорисніших для серця типів дієти.

Але все ж однозначно говорити про користь оливкової олії та її переваги над кокосовою не можна. Дослідження показало, що кокосова олія є чудовим джерелом насичених жирів. Експерти вважають, що лише одна ложка кокосової олії може задовольнити добову потребу організму в насичених жирах. Також коксова олія містить велику кількість поживних речовин та антиоксидантів. Та для отримання користі рекомендується використовувати не будь-яку кокосову олію, а саме олію холодного віджиму.