Стало відомо які продукти корисно вживати на сніданок

Однією з найбільш невідповідних страв для вживання на сніданок дієтолог Анжеліка Дюваль вважає бутерброди з білого хліба з ковбасою.

Дюваль розповіла в інтерв’ю , що на сніданок вкрай важливо вживати продукти, насичені важливими для підтримки хорошого здоров’я мікроелементами, вітамінами, мінералами, білком, пише Країна Здоров’я.

“Коли людина спить, організм відновлює всі ресурси. Тому з ранку необхідно поповнювати запаси енергії, витраченої на відновлення. Якщо сніданок містить вітаміни і мікроелементи, то людина буде відчувати себе добре протягом дня”, – пояснила експерт.

Дієтолог назвала невідповідні продукти для вживання на сніданок: практично не містить вітамінів білий батон, ковбасні вироби, а також продукти готового виробництва, що містять цукор, дріжджі, консерванти, барвники. Їх переварювання стане для організму важкої навантаженням, що може послабити імунітет, стати причиною поганого самопочуття, млявості, головного болю.

Також Дюваль вважає, що за сніданком краще не пити каву.

“Любителі ранкової кави частіше схильні до проблем з тиском. Протягом дня вони нерідко відчувають втому, апатію, тому що кава дає бадьорість тільки на дуже короткий проміжок часу “, – попередила фахівець.

Оптимальним продуктом для сніданку, на думку дієтолога, є крупи, що вимагають довгого варіння. Два або три рази на тиждень Дюваль порадила снідати стравами, багатими білком.

фото: з відкритих джерел