Які продукти не можна їсти після 30 років

Люди хочуть довго жити, тому, чим старше людина стає, тим складніше стають його відносини з їжею. Коли нам за 30, то ми відчуваємо себе не так, як раніше. Організму важче тримати зайву вагу, контролювати рівень цукру в крові і переробляти шкідливі речовини. Щоб бути здоровим, з досягнення позначки 30 років варто відмовитися від деяких продуктів. Пише ukrhealth.net.

1. Ароматизовані йогурти.
Після 30 ваша шкіра починає помітно старіти, так як сповільнюється колаген, а білок еластин руйнується. А адже саме вони роблять шкіру гладкою і пружною. Від цього з’являються зморшки. Але їх зростання можна уповільнити, якщо є менше цукру. В одній порції йогуртів з добавками більше цукру, ніж в плитці темного шоколаду.

2. Солодка газована вода.
Заводські лимонади і солодка газована вода є одними з найбільш небезпечних продуктів, що провокують безпліддя. В них багато цукру та барвників, що викликають рак. Так що виключіть його з свого раціону, особливо якщо ходите завести дітей.

3. Пиво і коктейлі.
З віком організм гірше метаболізує алкоголь. В 30 років людина п’яніє швидше, ніж в 20. Пиво і коктейлі сильніше всіх алкогольних напоїв зневоднюють організм. До 40 років у вас через це з’явиться маса зморшок.

4. Білий хліб.
Сьогоднішній хліб не виготовлений із цільного зерна. Рафіновані вуглеводи, які містяться в білій муці, швидко перетворюється на цукор. До того ж, хліб може стати причиною ожиріння, а з віком з ним все важче боротися.

5. Вегетаріанські бургери.
Через нестачу вітаміну В12 (цей поживний елемент міститься у яловичині) у 30-річних часто з’являються сиве волосся. Так що обов’язково включіть в свій раціон яловичину. А в вегетаріанських бургерах її просто немає.

6. Замінники цукру.
Якщо після 30 ви почали набирати вагу без видимих причин, то швидше за все, ваша печінка не працює як треба. Для цього потрібно уникати токсинів, якими багаті штучні підсолоджувачі. Так, всі продукти «без цукру» їх містять. Але вони набагато шкідливіше самого солодкого тістечка, так як отруюють організм.

7. Продукти з пестицидами.
Ви вже 3 десятки років вантажте свій організм токсинами. Саме зараз це почне впливати на гормональний фон і метаболізм. Вірний спосіб роздобути нову частку токсинів – їсти фрукти і овочі, які вирощені з допомогою хімії. Тому купуйте їх з позначкою «органічні».

8. Маргарин.
Його використовують у випічці, але багато не їдять. Маргарин проводиться за допомогою транс-жирів. А адже він сприяє захворювання серцево-судинних захворювань. Крім того, сильно старить шкіру.

9. Солоні продукти.
Після 30-ти після пробудження часто з’являються мішки під очима. Щоб позбавитися від них потрібно їсти менше солоної їжі, наприклад, соєвий соус, так як в ньому дуже багато натрію. Через це ми багато п’ємо води, а при надлишку солей вона погано виводиться.
Міжнародна наукова група, учасниками якої є співробітники канадського Університету Калгарі, Лондонського університету королеви Марії та інших установ, з’ясувала, що вживання солі безпосередньо підвищує ризик смерті.
Вони провели дослідження, в якому взяли участь 2974 пацієнта від 30 до 54 років з високим артеріальним тиском. Вчені проаналізували їх сечу, яку зібрали протягом 24 години за кілька днів. За 24 роки спостережень померло 272 добровольця. З’ясувалося, що існує залежність між споживанням солі і підвищенням ризику смерті.