Які продукти псують зуби, гірше за цукерки

Щоб зуби були здоровими і красивими, перш за все, слід дотримуватися гігієни порожнини рота і правильно харчуватися. А також намагатися якомога рідше вживати продукти, що руйнують зуби. Пише Канал 24.

Льодяники

Кращі солодощі – це ті, які ви з’їдаєте цілком і відразу. Смоктання льодяників означає, що зуби піддаються впливу цукру і кислот набагато довше, ніж якби ви з’їли шматок торта.

Солоний крекер

Вживати крекери з сіллю набагато гірше, ніж їсти цукерки, коли мова йде про зуби. Крекери – це ні що інше, як ферментований і оброблений крохмалем продукт.

Сухофрукти

Коли фрукти сушать, вся волога з них видаляється, в результаті чого природно присутні цукри стають “надзвичайно концентрованими”. Це означає, що сухофрукти діють як липка карамель в роті. Вони липнуть до зубів, як цукерки, створюючи сприятливе середовище для бактерій.

Кава

Танінові кислоти, що містяться в каві, можуть наносити більше пошкоджень зубам, ніж цукерки. Кислоти, які потрапляють в порожнину вашого рота з ранковою чашкою кави, можуть зруйнувати вашу зубну емаль. Чим довше кава залишається в роті, тим гірший ефект, тому уникайте частих перерв на каву.

Грейпфрут

Люди думають, що грейпфрут є чудовим сніданком, але насправді він дуже кислий. Кислота ушкоджує емаль, тому що вона буквально розчиняє її.

Дієтична кола

В дієтичній колі навіть більше кислоти, ніж у звичайній. У напої без цукру втрачається терпкість, тому додається фосфорна кислота, яка розчиняє кальцій.