Які продукти викликають головний біль

Всі ми відчували головний біль і знаємо, на скільки він може бути сильним і дратуючим. Інколи головний біль приходить несподівано, а іноді ви можете помітити певні закономірності і зрозуміти, що часом головний біль приходить після тих чи інших дій, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Нестача сну, сильний шум і стрес – одні з найпоширеніших причин головного болю. Але є ще дещо, що може спровокувати головний біль, і що ми часто ігноруємо – це наше харчування.

Ось 9 продуктів, які можуть стати причиною головного болю:

Алкоголь. Сульфіти, які додають до деяких вин та інших алкогольних напоїв, щоб зберегти їх свіжість, пов’язані з головним болем та мігренню. І навіть якщо у вашому напої сульфітів немає, зневоднення, спричинене вживанням алкоголю також може викликати головний біль.

Газовані дієтичні напої. Штучні підсолоджувачі пов’язують із головним болем, запамороченням та погіршенням пам’яті. Не у всіх болить голова після вживання газованої води, але для деяких людей це може бути тригером.

Перероблене м’ясо. Сосиски та копченості завжди здаються свіжими. А все тому, що виробники додають до них величезну кількість нітратів та нітритів. Ці сполуки можуть розширювати судини, збільшувати приплив крові до голови і викликати головний біль. Також до цих продуктів додають багато солі, яка може підвищувати артеріальний тиск, що також провокує появу головного болю.

Соєвий соус. У соєвому соусі надзвичайно багато натрію, який може призвести до зневоднення. Навіть легке зневоднення може спричинити головний біль

Глутамат натрію. Гідролізований рослинний білок, який використовується в якості підсилювача смаку – це рослинний білок, який хімічно розщеплюється на амінокислоти. Одна з цих амінокислот, глутамінова кислота, може виділяти вільний глутамат, який приєднується до вільного натрію у вашому організмі та утворює глутамат натрію, який може викликати нудоту та головний біль.

Авокадо. Авокадо – це один з найкорисніших для здоров’я продуктів. Однак, у деяких людей авокадо може викликати головний біль. Річ у тім, що авокадо містить тирамін, який звужує судини, що викликає головний біль.

Банани. Ще один здоровий продукт, який через тирамін може викликати напади головного болю.

Дорогі сири. Витримані дорогі сорти сиру також містять тирамін, тож якщо у вас болить голова після двох попередніх продуктів, від елітних сирів теж краще утриматись.

Жувальна гумка. Дослідження показало, що тривале скорочення м’язів голови та шиї може спровокувати головний біль. Тож не варто занадто захоплюватись жувальною гумкою.