Який фрукт допоможе швидше заснути

Про жироспалювальні властивості грейпфрута відомо давно. Які ще є корисні властивості у цього фрукта? Грейпфрут їдять в сирому вигляді, роблять з нього мармелад, соки, варення, додають його у вітамінні салати, а ефірні масла грейпфрута використовують в кондитерській, лікеро-горілчаній, а також в парфумерній промисловості, пише zdorovia.com.ua.

Завдяки унікальному хімічному складу цього цитрусового, ми можемо не замислюватися про його калорійність, адже він навпаки допомагає спалювати зайвий жир, покращуючи нашу фігуру.

Користь грейпфрута полягає в тому, що його використовують як ефективний засіб для боротьби із зайвою вагою. Нарингін, що міститься в плівці, яка огортає часточки, допомагає виводити зайву воду з організму. Створено навіть спеціальні грейпфрутові дієти, які покликані допомогти нам у прагненні схуднути. Для цього рекомендують для початку вживати невелику кількість м’якоті перед прийомом їжі (при цьому важливо не вживати грейпфрут на голодний шлунок, адже ви ризикуєте нашкодити слизовій оболонці).

Грейпфрут також допомагає під час сильної розумової і фізичної перевтоми, підвищує увагу, заражає енергією, а також покращує пам’ять, настрій і апетит.

А навіть кілька шматочків грейпфрута допоможуть впоратися із безсонням.