Якою у цьому році буде «Стопудівка» у Дніпрі

Триденний музичний фестиваль «Стопудівка» стартує сьогодні, 17 серпня, на Монастирському острові. Фестиваль збере понад півсотні відомих гуртів та діджеїв. Серед хедлайнерів – «Ляпис 98», «Антитіла», Pianoбой, O.Torvald, «Громадянин Топінамбур», «НЕРВИ», Натоліч, «Бумбокс», Арсен Мірзоян, INPLUS.

Монастирський острів – зручна локація для музикантів. Глядачам це місце до вподоби. До «Стопудівки» на острові облаштували дві музичні сцени та зону для змагань у брейк-дансі, де зійдуться українські та зарубіжні танцівники різного віку.

«Стопудівку» можна повноцінно назвати фестивалем мешканців Дніпра. Він проходить вже вп’яте», – сказав директор «Стопудівки», заступник голови громадської організації «К12» Сергій Головацький.

Організатори підготували чимало сюрпризів і безліч цілодобових розваг. Так, на острові буде повітряна куля та парк атракціонів. Також влаштують любительську яхтову регату, у якій юнгою зможе стати кожен охочий учасник фестивалю. Крім цього, обіцяють різні квести та фестиваль їжі. А ще – нічні loft-сцени і продаж товарів ручної роботи.

Одна з головних цілей проведення та подальшого розвитку «Стопудівки» – зміцнення культури молодіжних фестивалів у Дніпрі.

Як відомо, останній щорічний музичний фестиваль «Стопудівка» був проведений в серпні 2016 року. Він став наймасштабнішим фестивалем на території Монастирського острова і зібрав близько 10 тис. відвідувачів.