Європейські країни поділяться з Дніпропетровщиною власним досвідом розвитку культури

Завтра діячі культури, представники профільного міністерства та експерти з усієї країни та Європи з’їдуться до Дніпропетровська. Вони обмінюватимуться досвідом та говоритимуть про те, як буде розвиватися культура області найближчими роками. Міжнародна конференція збере більше 120 учасників, повідомила начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Першина під час брифінгу.

Конференція триватиме два дні – 3 та 4 грудня. На неї завітають представники Грузії, Молдови, Угорщини та інших країн.

«Ми хочемо вивчити європейський досвід. Будемо мати можливість поспілкуватися з західними експертами, дізнатися про останні тенденції в галузі культури та зрозуміти, куди рухатися нам, – зазначила Наталія Першина. – Ця конференція допоможе Дніпропетровщині сформувати регіональну культурну політику».

Будуть на конференції і представники європейської культурної програми «Компендіум». На її сайті розміщені профілі 48 країн Європи. Кожен з них розповідає про національну культурну політику цих держав.

«Лише профіль Каталонії на цьому сайті представляє регіональну, а не державну політику. Є домовленість, що незабаром на ресурсі з’явиться і Дніпропетровщина.  Щоб вивчити досвід області, оцінити його та дати поради, європейським експертам не потрібно буде витрачати багато часу. Все можна прочитати на сайті. Їх думку ми зможемо врахувати під час стратегічного планування», – розповіла Наталія Першина.

Залишити відповідь