Їж і не товстішай: топ низькокалорійних продуктів

Фахівці назвали топ ягід, овочів, фруктів і молочних продуктів, які володіють мінімальної калорійністю – до 70 ккал на 100 грамів. Само собою, це без обліку використання масел і соусів. Про це пише znaj.ua.

Самої низькокалорійної визнана вода. І не даремно. А ось з овочів до 20 ккал на 100 грамів містить огірок, білий редис, помідор, латук і крес-салат.
Трохи більшою калорійністю має лимон, зелений і червоний солодкий перець, салат корн, брокколі, селера, коріандр, шпинат, капуста, баклажани, цвітна капуста, гарбуз, печериці, спаржа і брусниця містять не більше 35 ккал на 100 грамів продукту.
До 40 ккал мають лайм стручкова квасоля, ріпчаста і зелена цибуля, кавун, полуниця, помело, диня, персик, кабачок, редька, редиска і нежирна кисляк.
У наступну групу до 50 ккал на 100 грамів увійшли кореневої та стеблової селера, морква, чорниця, буряк, кольрабі, аґрус, нектарин, ананас, журавлина, апельсин, яблуко, абрикос, фейхоа, а також знежирені кефір і молоко.
До 60 ккал у своєму складі мають картопля з шкіркою, груша, чорниця, червона смородина, малина і вишня.
А ось в саму калорійну групу серед легких продуктів увійшов ківі, цибуля, чорна смородина, черешня, виноград, манго і гранат. Вони містять на 100 грамів продукту до 70 ккал.