Юнак з Дніпропетровщини побував на гастролях у Франції

Юний акордеоніст Віталій Амірханов зіграв на гала-концерті у Верхній Нормандії, познайомивши глядачів з Дніпропетровщиною і рідним Покровом. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Ця творча поїздка підсумувала восьмирічний період навчання юнака у музичній школі. За словами директора закладу, Надії Тарасенко, цього року Віталій успішно завершив мистецьку альма-матер з похвальним листом, перемогами всіх рівнів, з гран-прі престижних творчих конкурсів. Одними з останніх взятих вершин став фестиваль «Z_ефір» та ІІІ-й Всеукраїнський конкурс юних баяністів-акордеоністів «Баянне коло на Запоріжжі-2018».

Саме у Запоріжжі покровчанин познайомився з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Почесний голова журі, вона спостерігала за грою кожного учасника, високо оцінила підготовку дітей та запросила лауреатів на гастролі до Франції.

У складі творчої делегації, разом з іншими переможцями баянного кола, юний музикант взяв участь у гала-концерті, виступав у містах Фекан, Етрета, зриваючи бурхливі овації. Для французів музика у виконанні українських артистів стала новим прочитанням, адже акордеон – це не просто частина французької культури, а й своєрідний засіб комунікації. Мистецтво зближує, а мова музики відкриває кордони. Це відчув Віталій Амірханов, пізнаючи Верхню Нормандію, Німеччину, Польщу, Чехію.