Юних мешканців Дніпропетровщини запрошують долучитися до міжнародного фестивалю

Цьогоріч в Україні пройде VII Міжнародний кінофестиваль для дітей та підлітків. Через карантин «Чілдрен Кінофест» проводитимуть онлайн – з 29 травня до 7 червня. Долучитися запрошують і мешканців Дніпропетровщини. Про це повідомили у департаменті освіти та науки Дніпропетровської ОДА.

«Минулого року саме юна представниця Кривого Рогу отримала відзнаку за найкращу короткометражну стрічку. Анна Зусмановська перемогла зі своєю роботою «Лісова школа», – зазначили у департаменті. – В області багато талановитих дітей. Майбутніх режисерів та акторів. Ті, хто ще не готовий брати участь у міжнародному кінофестивалі, матимуть змогу подивитися гарні фільми, зняті однолітками».

Безкоштовні кінопокази організують на сайті кінофестивалю. Покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів. Для цього слід зареєструватися.

«Карантинні обмеження не дають змоги провести фестиваль так, як ми звикли, – у понад 20 містах України, з повними залами маленьких глядачів. Але це не тільки виклики, а й неймовірні можливості, – розповів директор фестивалю Денис Іванов. – Чілдрен Кінофест та його символ Совеня Чарлі цього року можуть завітати у кожен український дім. Наша мета не змінилась. Розвиваємо традицію спільних сімейних кінопереглядів. А ще залучаємо дітей до створення фільмів».

Кіноподію організовують за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Дитячого фонду Організації об’єднаних націй UNICEF. Почесний посол кінофесту – музикант і фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк.

Фільм-переможець традиційно визначать глядачі. Вони голосуватимуть за кінокартину, яка найбільше сподобалась.