Юр’ївську школу ремонтують вперше за півстоліття

У селищі Юр’ївка Дніпропетровської області завершується капремонт опорної школи. На нього чекали аж 50 років.

«Діти будь-якого населеного пункту мають навчатися в комфортних умовах. До кінця року плануємо реконструювати в області 25 шкіл, п’ять з них – опорні. Це стало можливим завдяки успішному втіленню реформи децентралізації», – зауважив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Ремонт опорної школи в Юр’ївці планують завершити до кінця літа. Таке кардинальне оновлення – вперше в її півстолітній історії.

«У цій школі навчаються двоє моїх дочок, та і я сама її випускниця, – розказала Ірина Потєєва. – Школа потребувала ремонту вже давно. Тут все було застарілим: і електрика, і опалення, і класи, і меблі. Сьогодні ми бачимо зміни на краще. Якби було можливо, я б ще раз залюбки прийшла сюди навчатися».

У школі замінили покрівлю, утеплили стіни, установили енергозберігаючі вікна й двері, змонтували нові комунікації та систему опалення. Наразі підрядники завершують внутрішні оздоблювальні роботи, дофарбовують фасад і укладають бруківку у внутрішньому дворі.

Оновлена школа відповідатиме сучасним стандартам і мотивуватиме учнів, упевнені педагоги.

«Незабаром у класи завезуть нові меблі, комп’ютерне обладнання, облаштують мультимедійні і лінгвістичні кабінети. Наша школа буде вражати не тільки охайністю, а й високим рівнем знань учнів», – зазначила  заступник директора з навчально-виховної роботи Лариса Полуріз.

Крім школярів Юр’ївки, у школі навчаються хлопці й дівчата з восьми прилеглих сіл. Їх сюди привозять шкільними автобусами.

«Школа має бути не тільки красивою, а й надавати якісну освіту. Над цим і працюємо. Сільські діти повинні мати не гірший рівень знань, ніж у міських гімназіях і ліцеях”, – наголосила перший заступник голови Юр’ївської РДА Неля Скляр.