З чого має складатися правильний сніданок

У ранкові години людина отримує велику кількість поживних речовин, включаючи жири, клітковину, складні вуглеводи і білки, вважають дієтологи. Пише maximum.fm.

Експерти назвали продукти, які необхідно вживати на сніданок. Першими вказані яйця птахів, вони ідеальні для сніданку, організм отримує вітамін А, залізо і білок. Каші з різних круп анітрохи не шкодять фігурі. У списку є і житній хліб, фахівці не радять відмовлятися від нього. Злаки насичені мікроелементами, вітамінами і вуглеводами.

Молочні продукти займають четверте місце. На сніданок особливо корисно з’їдати сири, поєднуючи їх з овочами, хлібом і фруктами. Дієтологи настійно рекомендують йогурт, кефір і ряжанку, вони нормалізують процес травлення. М’ясо курки також легко засвоюється, воно містить малу кількість калорій і жирів, будучи джерелом білка. На шостому місці грейпфрут, його сік активно розщеплює жири і містить вітамін C.

Мед, який займає сьоме місце, пригнічує віруси і бактерії, його фруктоза є прекрасним джерелом енергії. Цей природний продукт дуже добре поєднується з кашами, тостами і мюслі.

 

Фото: pixabay