З  грудня ГПУ більше не займатиметься корупціонерами

Із першого грудня всі корупційні справи мають бути передані з Генпрокуратури в Національне антикорупційне бюро. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Укрінформ».

«Не пізніше, я сподіваюся, 30 листопада Україна повинна мати Антикорупційного прокурора», – сказав Президент.

При цьому Петро Порошенко запевнив, що він не знає, хто стане Антикорупційним прокурором. «Якщо б мене спитали: а хто буде антикорупційним прокурором? Я чесно скажу – я не знаю. Я не знаю, хто подав, майже 350 заяв на конкурс на одну посаду – але чим більше подано, тим краще. Не знаю, хто з 250 чи 280 тих, хто залишився, має більше шансів», – заявив він.

Петро Порошенко повідомив, чому важливо, щоб Антикорупційний прокурор був обраний до першого грудня.

«Це не лише вимоги безвізового режиму, це не лише позиція по боротьбі з корупцією, яку ми маємо по макрофінансовій допомозі. Першого грудня всі корупційні справи, а сьогодні це ракова пухлина України, мають бути забрані з Генеральної прокуратури. Генеральний прокурор не повинен мати до цього жодного стосунку», – заявив він.

Усі корупційні справи мають бути передані до Національного антикорупційного бюро, яке було «сформоване за прозорою процедурою за участі наших партнерів зі США та ЄС».

Президент повідомив, що вже відібрано перших 70 детективів.

Залишити відповідь