З Кривого Рогу до Києва можна буде дістатися за годину

Наразі, домовленості між керівництвом аеропорту та українською авіакомпанією «Роза вітрів» щодо організації авіарейсів вийшли на фінішну пряму.  Міський голова Кривого Рогу Костянтин Павлов сказав: «Ми зберегли аеропорт, причому – в статусі міжнародного. А це – не лише перспектива зручних подорожей для криворіжців, не лише імідж Кривого Рогу, а й велика відповідальність. Тому, навіть попри складну ситуацію, викликану пандемією, місто і у 2019 році виділяло фінансовий ресурс на модернізацію аеропорту. В цілому, завдяки виділеним із міського бюджету коштам встановлені вогні наближення, збудована, відповідно до міжнародних стандартів, огорожа, придбаний апарат для запуску двигуна у разі відсутності електроенергії, а також пристрій для вимірювання коефіцієнту зчеплення і навантажувач для багажу. Аеропорт повністю готовий до польотів».

Варто відзначити, що встановлена у криворізькому аеропорті 13 км огорожа відповідає всім нормам авіаційної безпеки і міжнародним правилам та отримала високу оцінку служби авіаційної безпеки Державіації.

Директор міжнародного аеропорту Ігор Лашин зазначив: «Перемовини з авіакомпанією «Роза вітрів» вийшли на фінішну пряму і сподіваємося, що вже на початку літа з криворізького аеропорту жителі та гості нашого міста літатимуть на Київ. Що важливо – ціни на квиток будуть дуже доступні та демократичні. За останні 10 років керівництво міста двічі домовлялося про авіарейси до Києва. Та, вони пропрацювали до одного року і були призупинені через низький пасажиропотік.

Тому, закликаємо криворіжців літати, адже це не набагато дорожче ніж їхати потягом: перший клас в «Інтерсіті» коштує приблизно стільки ж. Крім того, це значно дешевше поїздки на автомобілі та при цьому – безпечніше».

Ще один важливий момент: за висновками аудиту, проведеного авіакомпанією, Криворізький міжнародний аеропорт оснащений всім необхідним для здійснення як внутрішніх та і міжнародних авіарейсів.

«Якщо буде бажання у туроператорів і авіакомпанії, ми готові приймати літаки з будь-якої країни», – резюмував І. Лашин.