З початку року 43 тисячі мешканців Дніпропетровщини знайшли роботу за допомогою служби зайнятості

Про це стало відомо під час наради «Про результати діяльності державної служби зайнятості за січень-серпень поточного року», що пройшла у приміщенні Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Під головуванням директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Вікторії Кузнецової проведена робоча нарада з директорами базових центрів зайнятості, Дніпропетровського центру професійно-технічної освіти ДСЗ та начальниками відділів обласного центру зайнятості щодо підсумків роботи обласної служби зайнятості за січень-серпень 2017 року.

В ході наради було розглянуто тенденції ринку праці регіону, питання щодо визначення пріоритетних напрямів регулювання стану ринку праці та подальше використання інноваційних підходів у діяльності служби зайнятості.

«Служба зайнятості є важливим інститутом регулювання ринку праці та соціального захисту населення. Можливість знайти роботу у кризовий момент, пройти професійне навчання та перепідготовку, підвищити кваліфікацію – саме це забезпечує населенню державна служба зайнятості», – наголосила директор ОЦЗ Вікторія Кузнецова.

За словами В. Кузнецової, пріоритетними напрямками роботи Служби визначено реалізацію активних програм сприяння зайнятості населення, активізацію роботи з роботодавцями та соціальними партнерами, забезпечення індивідуального підходу у вирішенні проблем безробітних.

Продовжуючи нараду, начальники відділів обласного центру зайнятості у своїх виступах підвели підсумки роботи базових центрів зайнятості за напрямами діяльності за 8 місяців 2017 року. Зокрема, були розглянуті такі питання: підсумки надання соціальних послуг та послуг роботодавцям; підведення підсумків роботи з профнавчання та видачі ваучерів, за профорієнтаційним напрямком; щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи базовими центрами зайнятості та співпраці зі ЗМІ; стану роботи з питань укладання колективних договорів; зміни у законодавстві щодо видачі та продовження дозволів на працевлаштування іноземців на території України.

Підсумовуючи нараду, Вікторія Кузнецова акцентувала, що роль та функції служби зайнятості на сьогоднішній день – незамінні. «Ми продовжуємо удосконалювати організацію системної роботи, спрямованої на забезпечення динаміки надання соціальних послуг та зростання їх якості та ефективності, як для незайнятого населення, так і для роботодавців», – сказала вона.

До відома, у січні–серпні 2017 року послугами служби зайнятості Дніпропетровської області скористались 103,1 тис. громадян. За допомогою служби зайнятості отримали роботу 43 тис. осіб. Послуги з професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації за направленням служби зайнятості отримали 10,6 тис. безробітних. До участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру були залучені 11,8 тис. осіб. Загальна кількість вакансій у січні–серпні 2017 року складає 54,3 тис. одиниць. Станом на 1 вересня 2017 року кількість актуальних вакансій в базі даних обласної служби зайнятості – 5,2 тис. одиниць.