З початку року місцеві бюджети об’єднаних громад області зросли на 26%

З початку року місцеві бюджети об’єднаних громад Дніпропетровщини отримали майже 300 млн грн. Як повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко, порівняно з аналогічним періодом 2017-го статки територіальних об’єднань зросли на 26%.

«Дніпропетровщина залишається лідером реформи децентралізації. На сьогодні в регіоні 61 об’єднана громада. Це свідчить про те, що люди не бажають жити в радянській системі координат і прагнуть змінити своє життя. Нові територіальні об’єднання отримують більше повноважень і ресурсів, а мешканці самі вирішують, на які ініціативи спрямовувати кошти. У пріоритеті проекти, що забезпечують сталий розвиток громад, підвищують їхню інвестиційну привабливість та конкурентоспроможність», – зазначив Валентин Резніченко.

За січень-лютий бюджети об’єднаних громад регіону порівняно з відповідним періодом минулого року зросли майже на 60 млн грн.

Найкраще попрацювала Аульська громада Криничанського району, яка за два місяці заробила на 50% більше, ніж у 2017-му.

Гарні показники у Миколаївської об’єднаної громади Васильківського району. Її доходи порівняно з минулорічними зросли практично на 40%.

Не пасе задніх і Чкаловська громада Нікопольського району. У 2018-му до її бюджету надійшло на 34% більше, ніж торік.

Ріст надходжень спостерігається, зокрема, за рахунок податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, податку на нерухоме майно.