З повагою до героїв: у Новогригорівці відкрили оновлений пам’ятник загиблим у Другій світовій війні

Понад 10 українських воїнів покояться у братській могилі села Новогригорівка Межівського району. В населеному пункті не забувають про подвиги героїв – поклонитися пращурам до пам’ятника приходять і дорослі, і малі. Проте мешканці села були засмучені його жахливим станом – це наче неповага до мужніх солдатів. Цьогоріч ситуацію виправили: пам’ятник капітально відремонтували. Витратили понад 50 тис. грн., повідомили в Межівській райдержадміністрації.

памятник1

Пам’ятник на братській могилі у Новогригорівці взагалі не ремонтувався багато років. Мармурова плитка, якою він був оздоблений, давно обсипалася.

памятник2

«Наше село дуже постраждало під час Другої світової війни. Старожили ще пам’ятають, як його декілька разів повністю спалювали. Згадка про ті події – не пусті слова для нас, а історія кожної родини,  – розповіла начальник відділу культури райдержадміністрації Людмила Кропив’янська. – Ми завжди доглядали за братською могилою, до якої приходимо віддати данину поваги героям. Але монумент все одно виглядав неохайно та занедбано».

памятник3

Новогригорівці вирішили вшанувати пращурів не словом, а справою. Цьогоріч пам’ятник капітально відремонтували – виклали нову плитку та облаштували навколишню територію. На це з обласного бюджету виділили 35 тис. грн., ще 13 тис. грн. – з місцевого бюджету. Допомагали й спонсори. Відкривали оновлений пам’ятник всім селом.

Залишити відповідь