За допомогу українським бійцям литовського військового хочуть нагородити титулом «Лицар Литви»

Рамунас Серпатаускас вже більше року допомагає воїнам АТО, які прилітають до Литви на реабілітацію. Перший раз з нашими бійцями він зустрівся у вересні минулого року. З тих пір не зупиняється – возить кожну нову групу атошників по країні, показує історичні місця, проводить екскурсії. За допомогу Україні командування армії Литви хоче нагородити його лицарським титулом.

«Лицар Литви» – одна з найвищих нагород у литовській армії. За право володіти нею потрібно поборотися. Її на конкурсній основі вручають військовим за особливі вчинки поза службових обов’язків. «Цього разу номінували мене, за допомогу Україні, і ще двох військових, які допомагали постраждалим у ДТП. Кому її вручать – стане відомо ввечері», – пояснив Рамунас Серпатаускас.

«Лицар Литви» – це статуетка. Разом з нею військового удостоюють відповідним титулом. Той, чий вчинок виявиться найбільш значущим, отримає цю статуетку з рук головнокомандуючого збройними силами Литви, генерала-лейтенанта Йонаса Вітаутаса Жукаса. Нагородження проводиться щорічно.

Раніше в Дніпропетровській ОДА Рамунаса нагородили медаллю «Захисникам вітчизни». «Нагорода – дуже важливий знак для мене. Я повинен продовжувати те, що роблю. Я придумаю нові екскурсії та буду допомагати українським бійцям, поки не закінчиться війна», – зазначив Рамунас.

Залишити відповідь