За рік майже 6,6 тисячі атошників регіону отримали роботу, – Валентин Резніченко

У 2015 році на Дніпропетровщині майже 6,6 тисячі бійців АТО отримали роботу. Ще близько двох сотень захисників вирішили змінити напрямок діяльності – закінчили курси англійської мови, комп’ютерних основ і програмування РНР.

 «Дніпропетровщина в лідерах за кількістю мобілізованих – більше 25 тисяч. Це найвищий показник в країні. Наш обов’язок як влади і звичайних мешканців – підтримувати їх не тільки на фронті, але й по поверненню додому, – підкреслив очільник області Валентин Резніченко. – Для цього допомагаємо з працевлаштуванням. Опанувати нову професію можуть усі бажаючі. Ми організували безкоштовні курси англійської, комп’ютерних основ і програмування РНР. Їх пройшли вже більше 180 атошників. Ще одна новинка – водійські курси для подальшої роботи в громадському транспорті».

Валентин Резніченко відзначив, що облдержадміністрація знаходить нестандартні підходи до вирішення проблем бійців АТО.

У 2015-му у Дніпропетровську створено перший в країні центр допомоги бійцям АТО. Сюди звернулися 3 тисячі захисників області. Такі ж центри відкриті у всіх районах регіону.

Перше в Україні Єдине вікно з оформлення землі для атошників також відкрили на Дніпропетровщині. Майже 3,7 тисячі заяв подано на оформлення землі, надано вже більше 2,5 тисячі дозволів на розроблення проектів і 376 – на їх затвердження.

Забезпечено житлом близько 100 сімей загиблих та інвалідів 1-2 групи учасників АТО.

Майже 5 тисяч бійців отримали матеріальну допомогу з бюджетів різних рівнів. Лікування та реабілітацію в санаторіях пройшли 765 воїнів АТО.

Всього на Дніпропетровщині близько 10 тисяч демобілізованих бійців АТО. Близько 15 тисяч продовжують службу.

Залишити відповідь