За сприяння служби зайнятості до УТОС працевлаштовані 58 осіб

Протягом тривалого часу підприємство активно співпрацює з службою зайнятості. За останні п’ять років до Лівобережного районного центру зайнятості м. Дніпро надано 128 вакансій, із яких 58 укомплектовано за сприяння служби зайнятості.

p1120115

Налагоджена співпраця центру зайнятості з підприємством щодо працевлаштуванням внутрішньо переміщених осіб. Лише протягом 2016 року троє безробітних Лівобережного центру зайнятості, які відносяться до категорії внутрішньо переміщених, працевлаштовані на ДУВП УТОС із застосуванням механізму компенсації витрат роботодавця на заробітну плату працевлаштованих осіб. Керівництво підприємства є активним учасником інформаційних заходів та ярмарок вакансій, які проводить служба зайнятості.

Напередодні Міжнародного дня сліпих, який щорічно відзначає світова спільнота 13 листопада, заступник директора Дніпропетровського обласного центру зайнятості Раїса Малоіваненко та начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Наталія Селякова відвідали Дніпровське учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих (ДУВП УТОС) та зустрілись з директором підприємства Сергієм Кіт, який є і першим заступником голови Центрального правління Українського товариства сліпих, головним інженером Михайлом Сопільняком та керівником кадрової служби Іриною Філіповою.

Мова йшла про досягнення багаторічної ефективної співпраці підприємства зі службою зайнятості та обговорювались шляхи подальшої взаємодії. Зокрема, Раїса Малоіваненко передала керівництву підприємства звернення виконавчого Віце-президента Конфедерації роботодавців України, голови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття О. Мірошниченко щодо напрацювання спільних з роботодавцями пропозицій змін законодавства у сфері зайнятості, а також оптимізації моделі діяльності державної служби зайнятості. «Оскільки Дніпровське учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих є одним із стабільно працюючих підприємств регіону, сплачує легальну заробітну плату та податки державі, забезпечує роботою найбільш уразливі категорії населення, думка його керівництва щодо зміни діяльності служби зайнятості є особливо важливою», – зауважила Р.М. Малоіваненко.

Довідково

Дніпровське учбово-виробниче підприємство українського товариства сліпих має багаторічну історію, яка розпочинається з 1958 року, коли на базі металоштампувального цеху засновано підприємство Українського товариства сліпих. Сьогодні це потужне підприємство, яке займається виробництвом залізничного, електротехнічного обладнання, профілю для гіпсокартону та елементів кріплення. У 2014 році введено в експлуатацію новий цех з виробництва полімерпісчаної плитки та черепиці.

Залишити відповідь