За світлофором чи біля того дерева: коли у Дніпрі будуть висаджувати пасажирів виключно на зупинках

У Дніпрі тема посадки/висадки пасажирів міського транспорту виключно на зупинках є актуальною вже багато років. З минулого року нею почали займатись департамент транспорту та транспортної інфраструктури та Національна поліція спільно з самими автоперевізниками.

Як повідомляють у профільному департаменті, однією з найбільших перешкод стала відсутність дорожніх знаків у місцях, визначених паспортами маршрутів.

З минулого року на основних магістралях міста встановлені відповідні знаки, що позначають початок та кінець зупиночного пункту автобусу, тролейбусу та трамваю. Водії громадського транспорту додатково попереджені щодо відповідальності за зупинки у невстановленому місці.

«Нагадаємо, що терміну “маршрутне таксі” у місті немає вже з 2012 року, всі міські маршрути є автобусні, що можуть зупинятись лише у місцях, визначених схемою руху. Але є й зворотний бік – пасажири ніяк не можуть до цього звикнути і нерідко сваряться з водіями, коли ті не висаджують їх “біля стовпа/в кінці дому/біля того дерева”, а везуть до найближчої зупинки. Для того, щоб викоренити цю проблему у нашому місті, потрібен час, доки до такого порядку звикнуть всі учасники перевезень», – зазначають у департаменті транспорту та інфраструктури м. Дніпро.

Треба пам’ятати, що висадка пасажирів в невстановлених місцях нерідко призводить до аварійних ситуацій.