За тиждень розпочнуться перевірки шкільних їдалень

Майже три сотні батьків заповнили анкету ОДА про якість шкільного харчування. Здебільшого скаржилися на несмачну їжу та бруд в їдальнях. Нині батьківські звернення аналізують, за тиждень – розпочнуть перевірки. До їдалень навчальних закладів виїжджатимуть без попередження. Від порушників вимагатимуть виправлення. Про це повідомив очільник області Валентин Резніченко.

«Два з половиною тижні тому ми запропонували батькам заповнити анкети щодо якості шкільного харчування. За цей час отримали майже 300 відгуків. Найбільше – з Дніпропетровська та Кривого Рогу. Батьки скаржилися на несмачну їжу та бруд в їдальнях. Наступного тижня розпочнуться перевірки. До шкіл спеціальна комісія виїжджатиме без попередження», – сказав очільник області Валентин Резніченко.

Майже половина батьків зазначили: адміністрація школи наполягає, щоб діти обов’язково відвідувати шкільну їдальню.

Навчальні заклади інспектуватиме спеціально створена комісія. До неї увійдуть представники облдержадміністрації, державної санепідемслужби, громадськості. Спочатку приїдуть до шкіл, на які надійшло найбільше батьківських скарг. Комісія перевірить якість продуктів, відповідність санітарним нормам, ціни шкільних обідів. За підсумками порушникам направлять листи-претензії. Вимагатимуть повного виправлення.

У Дніпропетровській області 947 шкіл, в яких навчаються близько 300 тисяч дітей.

Залишити відповідь