За участю дніпрян створюють унікальний документальний фільм (Фото)

У 2018 році виповнюється 100 років з дня народження видатного письменник жителя Дніпропетровщини Олеся Гончара.

Хоча й були подаровані шанувальникам численні фільми, спектаклі, здійснені дослідження літературознавчих та мовознавчих аспектів його творів, особистість  Олеся Гончара залишається й сьогодні актуальною й відкритою для подальших досліджень.

c11f3839d6cdfe3535f77386741f70b7

Днями Валерій Степанян-Григоренко –  знаний в Україні та за її межами режисер, відвідав колиску Олеся Гончара – місто Дніпро, щоб створити новий художньо-документальний  фільм про нього.

Творчий колектив Центру культури української мови імені Олеся Гончара в НГУ гостинно зустрів Валерія Степаняна-Григоренка.

7a3b8a13abb583fd83750f1aa59fad53

Знімальний процес фільму розпочато в Ломівці, в будинку на  вулиці Клубній, 25, де був написаний добре відомий роман «Прапороносці», продовжився в Новомосковському соборі, що є не тільки пам’яткою козацької архітектури 18 століття,  а й символом історичної пам’яті народу, духовності, краси, гармонії, зв’язку поколінь, критерієм  гідності людського життя, символом самої України. Відвідав режисер і Національний гірничий університет, вікна якого виходять на вулицю Олеся Гончара, якою понад 70 років тому з Ломівки студент, майбутній класик української літератури, поспішав на навчання.

Як зазначили у прес-службі університету, перша презентація  нового фільму буде проведена у Національному гірничому університеті уже навесні 2018 року.