За віком – діти, за станом душі – патріоти: в ОДА за чашкою чаю школярі регіону ділилися ідеями про патріотичне виховання

За чаєм з тістечками та цукерками – у такій атмосфері школярі Дніпропетровщини обговорювали патріотичні проекти. На зустріч у незвичному форматі учнів запросила облдержадміністрація. У дітей – чимало цікавих ідей, дорослі готові допомогти їх втілити. Усі задуми, народжені за чаєм, підсумують на обласному форумі. Оцінюватимуть патріотичні проекти самі школярі. Найкращі реалізують по всій області.

за чаем1

«Молодь закладає фундамент майбутнього. З неї починається повага до своїх коренів, нащадків, культури. З неї починається держава. Школярі області першими почали допомагати українській армії. Їхні малюнки, обереги та сувеніри бійці зберігали в танках, бліндажах, біля серця. Ми вирішили запитати в учнів, яким вони бачать майбутнє країни. Для відвертої розмови запросили на чай. Найкращі патріотичні проекти будемо втілювати по всій області», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.  

за чаем2

Почаювати у дружньому колі зібралися учні семи шкіл: п’яти міських та двох районних. Одинадцятикласник Солонянської школи №2 Антон Коротенко прийшов на зустріч з ровесниками у вишиванці. Каже, ділових костюмів багато, та сорочка з вишивкою – ближча по духу.
«Формат зустрічі незвичний, але так люди швидше розкриваються. Зібралися, щоб обмінятися досвідом. Наша школа проводить чимало патріотичних заходів. Наприклад, парад вишиванок запропонували самі учні. Спочатку провели його  в школі, потім долучилися село й район. Також ми допомагаємо бійцям, зустрічаємося з ними для щиросердної розмови. Ми – з Україною в серці, шанувати рідну країну вчимо й інших», – розповідає хлопець.

 

за чаем3

У Дніпропетровському НВК №148 працює центр патріотичного виховання, а у шкільній газеті стала традиційною рубрика «Моя країна – Україна». У Дніпровській школі Верхньодніпровського району учні пишуть листи та надсилають малюнки в АТО. У планах – організувати обмін учнівськими делегаціями з іншими навчальними закладами.
«У нас частіше за все вигадують проекти і проводять заходи дорослі.  Ми вирішили піти від зворотного – послухати дітей. Вони з перших днів війни проявили ініціативу і вже два роки допомагають армії. Вони розуміють, що таке патріотизм, Батьківщина і як її треба захищати. У молоді море ідей, наше завдання – допомогти їх втілити», – зазначила радник очільника регіону Ірина Кашлевська.
Результатом зустрічей стане обласний форум. Проекти з патріотичного виховання обиратимуть самі діти. Найцікавіші задуми втілять у життя.
При Дніпропетровській ОДА працює ініціативна група волонтерів-патріотів. До співробітництва з нею запрошуються волонтерські організації, школи, культурні заклади регіону. Поділитися своїм баченням патріотичного виховання молоді можна за електронною адресою patriotproekt@i.ua або зателефоном: (097) 576-01-63.

 

Залишити відповідь