Залишати в бюджеті міста: влада Кривого Рогу звернулась до Кабміну

У Кривому Розі протягом 6 років діє унікальна програма з часткової компенсації вартості тарифів для жителів міста. У період 2016-2020 рр. вона становила 500 грн на домоволодіння, в 2021 році – 1000 грн. Надалі планується її збільшення до 1500 грн.

Про це йдеться у зверненні, спрямованому Кабінету Міністрів України, яке на сесії підтримали депутати Криворізької міської ради, повідомляє ТРК “Рудана”.

«Для збільшення суми компенсацій просимо розглянути можливість виключення в Державному бюджеті 2021 року реверсної дотації вилучення з бюджету Кривого Рогу до державного бюджету 465 млн грн. А також розглянути можливість залишати в бюджеті міста замість 60% ПДФО – 100%, які платять криворіжці зі своїх заробітних плат. Крім цього, замість 5% рентної плати за надра, які видобувають на території нашого міста, залишати в міському бюджеті 100%», – йдеться у матеріалах звернення.

“Ми вже вдвічі збільшили допомогу криворіжцям щодо компенсації тарифів і готові ще збільшити виплати, якщо на державному рівні буде прийняте справедливе рішення залишати більше податків у Кривому Розі”, – впевнений мер Костянтин Павлов.

У зверненні до керівництва країни також йдеться про надання можливості всім криворіжцям і бюджетним організаціям міста отримувати газ і електроенергію за собівартістю безпосередньо у державних підприємств АТ «УкрГазВидобування» і НАЕК «Енергоатом», що дозволить значно знизити тарифи, які зараз встановлює Кабмін.