Занедбаний парк Дніпра отримає нове обличчя (Фото)

Кілька десятиліть парк Зелений Гай, що розташований у Рибальській балці, між СК «Метеор» та просп. Олександра Поля, стояв занедбаний. Нині гордість Зеленого Гаю – центральна алея. Її відкрили після реконструкції. Замість засмічених ям і захаращених галявин тепер тут – рівні доріжки, освітлення, сучасний дитячий майданчик, безкоштовний wi-fi та камери спостереження. Повідомляють у прес-службі міської ради.

 

Реконструкція центральної алеї – це робота з майже 15 гектарами території навколо. Тут облаштували велоспуск, а ще – систему захисту пандуса та сходинок від льоду. Поруч із алеєю – надсучасний дитячий майданчик. Він безпечний та захищений від дій вандалів.

Далі даватимуть лад решті території – обабіч алеї. Так, у 2019 році планується будівництво пандуса для маломобільних груп населення на вхідній зоні з просп. Поля. Також передбачений ремонт пішохідних алей з оглядовим майданчиком, що примикають до центральної алеї.

Обов’язковою умовою для проведення реконструкції у паркових зонах міста є впорядковані документи на землю. У більшості парків їх немає взагалі.

Зелений Гай стане прикладом раціонального переосмислення міських парків. Тут буде чітке та продумане зонування простору – спорт, дитячі розваги, тихий та активний відпочинок.