Занудьгував по зоні: мешканець Кривого Рогу навмисно викрав штани

Близько сьомої години вечора наряду поліції охорони Криворізького міського відділу від чергового пульта головного пункту централізованого спостереження надійшло повідомлення про спрацювання охоронної сигналізації одного з об’єктів – спортивного магазину, розташованого в центрі міста на вул. Лермонтова. Співробітники торгового закладу викликали поліцейських недарма – у магазині було скоєно крадіжку.

Прибувши за декілька хвилин на місце події наряд поліції охорони затримали громадянина, який поцупив спортивні штани за «смішною», як на сьогодні ціною – трохи більше за 300 грн. На місце події також виїхала слідчо-оперативна група Центрально-Міського відділення поліції.

За попередніми свідченнями свідків і самого затриманого, справа відбувалася так. Скориставшись короткочасною відсутністю працівників магазину в торговому залі, чоловік поклав за пазуху спортивні штани і попрямував до виходу. На касі спрацювала протикрадіжна сигналізація. Касир, не розгубившись, попросила зупинитися відвідувача. Демонстративно піднявши руки вгору і посміхаючись, той залишився стояти на місці, чекаючи на охоронців магазину.

Касир натиснула так звану «тривожну» кнопку, інша працівниця не зволікаючи зателефонувала на «102». Коли за кілька хвилин хлопці в поліцейській уніформі з’явилися в залі, вони застали правопорушника, який мирно розмовляв з працівниками торговельного закладу.

«Молода людина виглядала респектабельно. Хлопець підтягнутий, акуратно підстрижений, чисто поголений, модно зодягнений, – описала портрет правопорушника співробітниця торгового закладу Арина, яка стала свідком інциденту. – Очевидно тому відвідувач не викликав ні в кого з нас підозр».

Співробітниця магазина звернула також увагу і на коректну поведінку відвідувача при його затриманні. «Хлопчина міг би запросто стрибнути через турнікет каси – і був такий! Але він чомусь не став цього робити. У мене склалося враження, що чоловік скоїв цю крадіжку навмисно», – припустила дівчина. Здогадку представника спортивного магазину підтвердив і співробітник поліції охорони Валерій.

«У подібних випадках затримані зазвичай поводяться зухвало – хамлять, чинять опір, заперечують свою причетність до скоєного, іноді навіть погрожують. У нашому ж випадку нічого такого не відбувалося. Хлопець не грубіянив, не чинив опору, відразу зізнався у скоєному. Здавалося, що він цілком задоволений тим, що його затримала поліція», – розповів старший сержант поліції Валерій.

Викрадачем брюк виявився 32-річний злодій-рецидивіст, який нещодавно повернувся з місць позбавлення волі. Чоловік, за його ж словами, занудьгував по зоні. Під час бесіди він зізнався, що в тюрмі мав повагу, їжу і дах над головою.

Наразі відносно зловмисника розпочато досудове слідство у ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), яка передбачає покарання аж до позбавлення волі на строк до 3-х років.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області.

Залишити відповідь