Затишно, як вдома: завдяки новій системі опалення діти у Курилівській школі навчатимуться в теплі

У Курилівській загальноосвітній школі запрацювала нова система опалення. Вчителі, батьки та діти не тямлять себе від радості. Ще б пак, раніше взимку температура в класах сягала нуля. Тепер завдяки новим батареям, трубам та насосам в навчальному закладі тепло та затишно. На сучасну систему витратили понад 1,5 млн. грн. обласних коштів.

школа2

Діти в Курилівській загальноосвітній школі зібралися в спортивній залі на свято. Дівчата – в легких блузочках, хлопці – в тонких сорочках та піджаках. Проте так було не завжди. Ще минулого року учні та вчителі змушені були кутатися у три кофтини.

школа3
«Протягом багатьох років у нас були великі проблеми з опаленням. Стара система складалася лише зі сталевих труб, не було навіть радіаторів. Таке опалення не давало ефекту, діти взимку мерзли та часто хворіли», – поскаржилася директор  Курилівської загальноосвітньої середньої школи Світлана Головата.

У найхолоднішій кімнаті навчального закладу – кабінеті завуча – взимку температура сягала нуля. Цьогоріч очільник області Валентин Резніченко поставив завдання до морозів вирішити проблему.

школа4

«Була повністю замінена внутрішня система опалення.  На всіх трьох поверхах школи змонтували пластикові труби та радіатори, поставили насоси, які регулюють температуру в кожному приміщенні. Це дозволяє істотно заощадити енерговитрати на опалення школи. Думаю, економія буде суттєва –  близько 50%», – зазначив голова Петриківської райдержадміністрації Андрій Столбченко.

школа5
Директор школи тішиться: понад 160 учнів тепер опановуватимуть знання в комфортних умовах. «Зараз температура в класах сягає 20 градусів. Ми вдячні очільнику нашої області, який піклується про навчальні заклади», – сказала вона.

Залишити відповідь