Завтра на Дніпропетровщині стартує перший іспит ЗНО

Вже завтра, 23 травня, абітурієнти Дніпропетровщини складатимуть перший іспит зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Як повідомила заступник начальника управління департаменту освіти та науки Дніпропетровської ОДА Наталія Олійник, йдеться про завдання з української мови та літератури.

«На іспит з української мови та літератури зареєструвалися понад 19 тисяч хлопців та дівчат, з них 85% – цьогорічні випускники шкіл», – розповіла Наталія Олійник.
Іспит розпочнеться об 11.00, але вже о 10.50 пункти проведення ЗНО будуть закриті. Тож освітяни радять прийти завчасно. З собою треба мати запрошення, сертифікат ЗНО, паспорт або інший документ, що засвідчує особу, а також 2-3 чорні ручки.
«Ні в якому разі не можна брати на іспит мобільні телефони, планшети. Якщо абітурієнт знехтує цим правилом, його попросять вийти з аудиторії, а результати – анулюють. Повторно скласти ЗНО вдасться лише за рік», – розповіла Наталія Олійник.
В усіх 88 пунктах проведення ЗНО чергуватимуть освітяни, медики, правоохоронці. Іспит з української мови та літератури триватиме три години. Для учнів 11-х класів його результати зарахуються також, як державна підсумкова атестація.  Дізнатися про набрані бали можна буде 15 червня у власних електронних кабінетах.
Вже 25 травня випускники шкіл складатимуть іспанську, німецьку або французьку, 29-го – англійську, 31-го – математику.

2 червня на хлопців та дівчат чекає іспит з історії України, 6-го – російської, 8-го – біології, 12-го – географії, 14-го – фізики, 16-го – хімії.