Зеленський склав присягу Президента України і розпутив Верховну Раду

Володимир Зеленський склав присягу Президента України на вірність українському народові на урочистому засіданні Верховної Ради. Про це повідомляє  Укрінформ.

Текст присяги Зеленський зачитав, поклавши руку на Конституцію України та Пересопницьке Євангеліє. Присутні на засіданні слухали зачитування присяги Президентом стоячи. Після цього головуючий на засіданні Голова Верховної Ради Андрій Парубій запросив Президента Зеленського зайняти офіційне місце Президента України у Верховній Раді.

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук вручила Зеленському посвідчення Президента України. Голова Конституційного суду Наталія Шаптала вручила Зеленському знак Президента, булаву та гербову печатку.

Також, за інформацією 24 телеканалу, Президент України Володимир Зеленський під час церемонії інавгурації заявив, що планує розпустити Верховну Раду України восьмого скликання.

Президент зауважив, що українці хочуть не слів, а дій. Тому, він закликав народних депутатів сьогодні працювати, ухвалити низку невідкладних законів, звільнити главу СБУ, генпрокурора, міністра оборони.