Земельний пай – не перешкода для отримання субсидії, – КМУ

Кабінет Міністрів України зазначив, що наявність будь-якого майна, в тому числі квартири, машини, земельних паїв, не впливає на право отримання субсидії. У КМУ виданню «Закон і Бізнес» повідомили, що при розрахунку розміру субсидії враховується дохід, який приносить це майно. Якщо пай не здається в оренду, то дохід відсутній. Однак, це не означає, що родина позбавляється можливості скористатися безповоротною державною допомогою у сплаті комунальних послуг.

«У суспільстві ширяться чутки про те, що якщо у будь-кого з членів родини у власності є земельний пай, то така сім’я не може претендувати на субсидію. Відповідально заявляю – це НЕправдива інформація», – наголосив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Наприклад, за словами Володимира Гройсмана, людина отримує пенсію у розмірі 1400 грн. При цьому володіє земельним паєм, який умовно приносить їй дохід 2000 грн на рік. Таким чином дохід цієї людини за рік становить 18 800 гривень. При розрахунку субсидії для такої людини береться її середньомісячний дохід – тобто 1566 грн. (18 800/12 місяців). Він ділиться на прожитковий мінімум – 1399 грн., ділиться на 2 (базовий коефіцієнт) і множиться на 15% (згідно з формули розрахунку субсидії).

«Це означає, що оформивши субсидію, комунальні витрати цієї людини становитимуть лише 8,4% від сукупного доходу. Тобто, 131 грн. на місяць людина сплачуватиме за комуналку самостійно, решту – заплатить держава», – зауважив Прем’єр.

Залишити відповідь