Житель Дніпропетровщини облаштував “будинок-термос” (відео)

У Кривому Розі приватний будинок Юрія Колесника на вигляд такий, як і сусідські. Зсередини ж заощадливий та економний. Цікавитися енергозаощаджувальними технологіями Юрій почав ще десять років тому, повідомляє “Суспільне”.

Двоповерховий будинок криворіжця Юрія Колесника обігрівається за принципом термосу, який давно використовують європейці. Газу використовується небагато, а тепловтрати у 4-5 разів менші, ніж у звичайних будинках. Та найвагоміший аргумент на користь будинку-термосу — це платіжки.

“За січень це буде не більше 300 гривень за опалення”, – говорить чоловік.

Морози та суми у платіжках змусили замислитися над тим, як зекономити, розповідає Юрій. Другий поверх переобладнав повністю. Там було найхолодніше. У будинку тепер багатокамерні вікна, утеплені підлога, стіни, стеля, теж за принципом камер-модулів.

“Відстань між камерами має повітряний прошарок. Ось за рахунок цього прошарку відповідно працює теплоізоляція будівлі”, – пояснює Юрій.

Принцип зберігання тепла у такому будинку-термосі – теплопровідність у повітрі, каже чоловік. Стіни утеплив герметичними панелями-камерами з повітрям та поліетиленовими плівками. Свій винахід Юрій запатентував. Говорить, продовжить займатися улюбленою справою та вдосконалить напрацювання.

Щодо пожежної безпечності такого будинку, то фахівці зазначають: потрібно звернути увагу, з чого виготовлений утеплювач, чи відповідає він вимогам пожежної безпеки і чи оброблений антизаймистою речовиною.

“Обов’язково при утепленні будинку слід запрошувати інженера з теплопровідності, який проконсультує стосовно матеріалів та їхнього ступеня загоряння”, – зазначає викладачка Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Яна Захарова-Куницька.