Жителі Дніпропетровщини можуть порівняти своє електроспоживання із середнім по області та країні

Кожен житель Дніпропетровщини може побачити на звороті своєї платіжки, яку він отримує в травні, обсяги власного середньомісячного споживання за 2018 рік та порівняти їх із середніми по області та країні.

Ключова статистична інформація про послуги у сфері енергетики оприлюднена НКРЕКП та розміщена на сайті постачальника «Дніпровські енергетичні послуги». Згідно з нею, одне українське домогосподарство минулого року використовувало 164 кВт*г в середньому на місяць. Водночас, у Дніпропетровській області побутові клієнти щомісяця у середньому споживали більше електроенергії – 186 кВт*г. Населення регіону з електроопаленням використовувало 747 кВт*г, в той час як загалом по країні цей показник склав 975 кВт*г у середньому за місяць.

«Забезпечення відкритості інформації про рівень енергоспоживання – це не просто виконання вимог законодавства, а ще й привід для клієнта замислитися про більш раціональне використання електроенергії вдома. Завдяки використанню енергоефективних побутових приладів, багатозонного лічильника та «нічного» тарифу, LED-ламп та смарт-розеток родина може заощаджувати до 50% витрат на електроенергію. При цьому підвищення енергоефективності кожного – це внесок в енергонезалежність усієї країни», – сказав директор постачальної компанії «Дніпровські енергетичні послуги» Юрій Федько.

Фото: pixabay