Жителі двух районів Дніпра отримають оновлену електромережу

У Дніпрі реконструюють електричні мережі АНД та Центрального району міста. Тут до кінця березня замінять 1,5 кілометри повітряних електричних ліній 0,4 кВ та замінять 12 дефектних опор. По закінченню робіт жителі майже 200 будинків матимуть надійну електромережу.

Капітальний ремонт проводять в межах вулиць Петра Григоренка, 7-35, 2-12 у Центральному районі та вулицях Спартака, 1-37, 4-54, та Богомаза, 86-118, 87-117 у приватному секторі житлового масиву Лівобережний-2. Необхідність робіт викликана технічною та моральною застарілістю електроінфраструктури у цих житлових мікрорайонах. Повітряні мережі тут будувались у 30-50-х роках минулого сторіччя із розрахунку на потреби тогочасної людини і вже не відповідають сучасним запитам. Тому компанія їх планомірно оновлює.

Оновлені електричні лінії будуть виконані з ізольованого проводу (СІП) зі збільшеним перетином. Вони є більш стійкими до негативних впливів навколишнього середовища (дощ, сніг, сонце, вітер, гілки дерев), безпечними (вони ізольовані) та прослужать не один десяток років.

Окрім нового дроту, під час капітального ремонту в АНД районі передбачена заміна 12 електричних опор.
Наразі роботи тривають на вулицях Спартака та Богомаза. ДТЕК Дніпровські електромережі попереджає жителів, що під час капітального ремонту в будні дні до кінця березня у період з 8:00 до 17:00 можливі перерви в електропостачанні. Це необхідно для безпечного виконання робіт. Дізнатися про такі планові відключення можна заздалегідь на сайті компанії https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/shutdowns.