Жителі Любимівки Солонянського району отримали централізоване водопостачання

У селі Любимівка Башмачанської сільради Солонянського району нарешті з’явилося централізоване водопостачання. 30 березня відбулося відкриття водогону, будівництво якого розпочали у жовтні 2014 року у рамках співпраці Дніпропетровської обласної ради та Швейцарсько-Українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

водогін в селі Любимівка
«У селі Любимівка ніколи не було централізованого водопостачання. Люди десятки років чекали на воду. У 21 столітті це недопустимий факт. Саме тому будівництво та реконструкція водогонів – пріоритет обласної влади. Тільки цього року заплановано зведення більше двадцяти об’єктів, які дозволять отримати питну воду сотням тисяч жителів області», – зазначив заступник голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян.

водогін в селі Любимівка
Жителі Любимівки відзначають, що відсутність водопостачання було найгострішою проблемою села. Тут не було водогону, а в шахтових колодязях вода низької якості і не пригідна для приготування їжі. Громада вирішила взяти участь у спільному проекті обласної ради та швейцарсько-українського проекту DESPRO з будівництва у селі водогону. В результаті у селі збудовано 6 км водопровідних мереж, зведено водонапірну башту та 19 водопровідних колодязів.

водогін в селі Любимівка
Вартість проекту – більше 1 мільйона гривень. Із них – 250 тис. грн – обласний бюджет, 300 тис. грн – кошти проекту DESPRO, 100 тис. грн. – районний бюджет, більше 210 тис. грн. – місцевий бюджет, а ще 173,4 тис грн. зібрали жителі.
«Важливо відзначити, що до цього проекту долучилися більше половини жителів Любимівки – 65 домогосподарств. Внесок кожного з них – 2000 грн. Ще 50 домогосподарств планує долучитися до другої черги проекту, яку сільська громада планує реалізувати вже самостійно. Це приклад консолідації зусиль влади, міжнародних партнерів та громади. І така згуртованість дає дійсно серйозні результати», – підкреслив Мгер Куюмчян.

Залишити відповідь