Знайомимось з серрапептазою – болепонижуючою добавкою

Серрапептаза відноситься до категорії товарів вегетаріанського напрямку, призначених для підвищення здоров’я і поліпшення стану всього тіла. Таблетки вкриті спеціальною оболонкою, яка покращує їх розщеплення у травному тракті.

Що таке серрапептаза

Серрапептаза (в магазин) використовується як харчова добавка і не відноситься до медикаментів. Фактично, це ‒ фермент, виділений з травної системи тутового шовкопряда.

Харчова добавка характеризується відповідним складом для прийому людьми, що відмовилися від вживання тваринної їжі й ведуть вегетаріанський спосіб життя. Крім самого ферменту, у складі препарату міститься:

  • гіпромелоза (як матеріал для капсульної форми);
  • амонію гідроксид;
  • мальтодекстрин;
  • олеїнова кислота
  • полідекстроза;
  • тальк;
  • вода;
  • етилцелюлоза.

У препараті немає шкідливого крохмалю і сахарози, а також речовин, що використовуються для консервації, штучного фарбування, додання запаху або смаку.

Протизапальна і знеболювальна дія

При дослідженні впливу серрапептази на організм людини була доведена її дієвість проти запальних процесів, для загоєння і розсмоктування післяопераційних рубців.

В Японії та інших прогресивних країнах, де середня тривалість життя перевищує позначку в 70 років, ця біологічно активна добавка допомагає знизити кількість і в’язкість слизу, що виділяється в легенях і верхніх дихальних шляхах. Така дія дозволяє легко боротися з кашлем на тлі бронхіту, астми, запалення легенів та інших серйозних захворювань. Поступово зменшуючи запалення, серрапептаза також позитивно впливає на всмоктуваність препаратів з групи антибіотиків, що також сприяє прискоренню лікування.

Прийом препарату, що містить серрапептазу, ведеться натщесерце. Залежно від серйозності проблем зі здоров’ям, можна приймати одну або дві капсули двічі на день. Обов’язково запивати їх водою в кількості не менше 1 склянки.

Застереження

Як і будь-який препарат, серрапептазу не слід приймати, якщо зовнішнє паковання ушкоджене. Це може свідчити про підробку або неякісну харчову добавку.

Фахівці не рекомендують застосування препарату при можливій, встановленій або планованій вагітності, лактації та хронічних або гострих захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Вживання біодобавки при виразці шлунку або кишківника може спровокувати подальше посилення захворювання. При проходженні курсу лікування препаратами, що впливають на коагуляційні властивості крові, необхідно проконсультуватися з лікарем. Якщо серрапептаза викликала появу таких симптомів, як розлад кишківника, кольки або помутніння свідомості аж до непритомності, слід припинити прийом.

Несумісність препарату поширюється й на інші біоактивні добавки: поліненасичені жирні кислоти Омега-3 і Омега-6, гінкго і т.д.

Щоб убезпечити оточуючих, особливо дітей, необхідно зберігати біодобавки в недоступному для них місці, бажано прохолодному і темному.

Може бути цікаво:

Жир лосося Омега-3 https://dobavki.ua/ua/lososevoe-maslo/