ЗНО-2016: стали відомі ключові дати

Реєстрація  охочих взяти участь в основній сесії ЗНО-2016 року розпочнеться 1 лютого. Про це заявив у понеділок директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє  «Укрінформ».

«Підготовка до ЗНО відбувається в межах затверджених календарних планів. Воно має відбутися відповідно до раніше оприлюднених термінів. Зокрема реєстрацію осіб, які бажають взяти участь у ЗНО, передбачається розпочати 1 лютого і завершити 4 березня», – зазначив Карандій.

Він закликав потенційних учасників уже сьогодні приділити увагу таким питанням, як визначення переліку предметів, з яких вони бажають проходити ЗНО, а також потурбуватися про оформлення документів, що посвідчують їхню особу, зокрема паспортів.

Карандій уточнив, що основна сесія ЗНО проходитиме з 5 травня до 17 червня, а додаткова – із 14 червня до 4 липня.

«Тестування має розпочатися 5 травня з трьох предметів, зокрема з української мови, математики, історії України, результати яких будуть зараховані як результати вступних іспитів, а також державної підсумкової атестації за підсумками загальноосвітньої школи. Тестування будуть проведені відповідно 5, 11 та 13 травня. ЗНО з інших предметів буде проведено з 3 по 17 червня. Також передбачається додаткова сесія з середини червня до початку липня – для тих осіб, які не зможуть пройти ЗНО під час основної сесії», – сказав директор УЦОЯО.

Він додав, що для осіб, які бажають спробувати себе у ЗНО, подивитися на особливості його проведення, пропонується участь у пробному ЗНО. Його проводять регіональні центри оцінювання якості освіти. Реєстрація на нього розпочнеться з 5 січня і триватиме до 30 січня. Це тестування платне, і вартість його – 111 грн.

Пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 2 квітня; з англійської, німецької, іспанської, французької, російської мов, а також з біології, історії України, математики, фізики, хімії – 9 квітня.

Залишити відповідь