Звички, які погіршують стан шкіри

Часто виникають прищі, почервоніння та інші проблеми зі шкірою? Можливо, причиною цьому є незбалансований раціон, відсутність спорту, а можливо, – власне сам догляд та звички. Дерматолог Світлана Якубовська назвала шкідливі звички у догляді за шкірою. Пише 24 канал.

№1. Вмиватися милом
Будь-яке мило – крем-мило, а також дігтярне, господарське, дитяче – сушить шкіру. При постійному застосуванні воно руйнує захисний її шар. А це призводить до висипань на шкірі, зневоднення та зморшок.

№2. Застосувати скраби
Забудьте назавжди про скраби, а також пілінг зі шкаралупою волоського горіха, абрикосовими кісточками та ін. Такі засоби дуже сильно травмують шкіру. Особливо це шкодить власникам проблемної шкіри, адже це лише сприяє поширенню мікробів по обличчі.

№3. Використовувати спиртові лосьйони або тоніки
Засоби, які містять спирт, не варто застосовувати людям з сухою, чутливою та зневодненою шкірою. Спирт у високих концентраціях нещадно сушить шкіру, вбиває захисний шар. Перш за все, це стосується саліцилового спирту.

№4. Не змивати міцелярну воду
Зараз дуже мало таких водичок, які можна залишати на шкірі. Як правило, більшість комбіновані. І їх також краще змити.

№5. Самостійно видавлювати прищі
Це просто бомба уповільненої дії, навіть якщо ви все зробили правильно! Краще довірити своє обличчя в цьому питанні грамотному косметологу.

№6. Не використовувати сонцезахисні засоби
Засіб з SPF повинен бути постійно! Особливо він актуальний на морі і для діток. Не нехтуйте ним і в інші пори року.

 

Фото: pixabay