У Нікополі підбили підсумки конкурсу «Нікополь культурний»

Нещодавно у Нікополі підбили підсумки конкурсу грантів «Нікополь культурний», головна мета якого  – прикрасити місто новими арт-об’єктами, наповнити його місцями для відпочинку та сімейного дозвілля, започаткувати нові культурні традиції. Разом з тим, організатори прагнули стимулювати мешканців творчо підходити до оформлення своїх прибудинкових територій.

Конкурс грантів мав три номінації: на кращий арт-об’єкт, на кращу прибудинкову територію біля багатоквартирних будинків та у приватному секторі, а також на нову культурну традицію.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

У номінації «Кращий арт-об’єкт» перемогла ідея Дмитра Лабзова, який запропонував побудувати на території за міськвиконкомом майданчик для робіт творчих людей під назвою «Фонтан Арт».

Найбільш оригінальною було визнано прибудинкову території ОСББ по вулиці Малиновського,2/4. А найкрасивішим визнано двір у приватному секторі по вулиці Кірова,51, який оформлювали Таїсія і Анатолій Ганжа.

У номінації «Краща нова культурна традиція» журі конкурсу обрало дві ідеї. Ольга Червоткіна запропонувала провести в Нікополі фестиваль стріт-арту до Всесвітнього дня художника. Також  отаман Микитинської січі Анатолій Салюк висловив думку проводити масовий захід «Знай, люби, вивчай наш козацький край». В його рамках планується організація відкритих уроків з історії українського запорозького козацтва в навчальних закладах міста і району.

Переможці та призери конкурсу отримали у подарунок грошові сертифікати на реалізацію своїх проектів на суму від двох до десяти тисяч гривень, а також заохочувальні призи від організаторів. Загальний призовий фонд склав 59 тисяч гривень.

За матеріалами прес-служби Нікопольської міської  ради

 

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь