Редакційна політика

Принципи та цінності

Видання «Вісті Придніпров’я» (далі «ВП») з моменту заснування в 1999 році дотримується професійних стандартів і принципів об’єктивної журналістики. Підтримує демократичні цінності. Головною метою роботи медіа є оперативне, правдиве і різностороннє інформування аудиторії стосовно усіх важливих подій в Україні та за її межами, а також подій, які відбуваються в Дніпропетровському регіоні. Основоположні принципи роботи видання – різнобічна подача інформації у максимально доступній і зрозумілій для читача формі.

Достовірність інформації

Пріоритетне завдання видання «ВП» – донести до аудиторії максимально повну та достовірну інформацію про факти та події, які мають вплив на життя людей.  Усі джерела інформації перевіряються.

Етичні принципи

Видання «ВП» керується загальними принципами верховенства права, поваги до людської гідності, недискримінації за будь-якою ознакою, етичними нормами та стандартами якісної журналістики. До розміщення не допускаються расистські, ксенофобські, гомофобні матеріали.

Політика видання щодо джерел інформації

«ВП» використовує лише перевірені джерела інформації. Пріоритет надається інформації, яку отримує від власних кореспондентів, прес-служб, а також з офіційних сторінок у соцмережах.

Чітко зазначаємо джерела інформації, опублікування чужих творів під своїм іменем у повному обсязі чи частково (плагіат) категорично не допускається.

Не розкриваємо своїх джерел інформації, окрім випадків, передбачених законодавством України. Зберігаємо анонімність джерела інформації лише у випадку, коли цій особі може загрожувати небезпека після оприлюднення її даних. Інформацію від анонімних джерел для підготовки матеріалів ми не використовуємо, на анонімні звернення відповідей не даємо.

Можемо використовувати та публікувати інформацію інших медіа, репутація яких не викликає сумніву чи підтверджується іншими джерелами, з безумовним зазначенням першоджерела.

Щиро сподіваємося, що всі медіа, які будуть використовувати чи поширювати повідомлення, опубліковані на платформах «ВП» будуть коректно цитувати їх та вказувати на «Вісті Придніпров’я» як джерело.

Детальніше читайте за посиланням:   Редакційна-політика_Вісті Придніпров’я