У Дніпрі реставрують рідкісний автомобіль

У Дніпрі, у музеї “Машини Часу”, реставрують рідкісний ретро-автомобіль, якому пів століття. Його привезли з Черкас у липні 2023 року, розповів Суспільному директор музею Михайло Прудніков. Повідомляє Суспільне Дніпро.

Механік Валентин Дормидонтов двічі на тиждень приходить до майстерні, аби полагодити новий експонат. Каже: не знає, чи існують схожі машини, тому через це складно знайти необхідні запчастини. “Він прийшов взагалі без нічого: без двигуна, без дуг. Для того, щоб ремонтувати електрику, взагалі довелось запрошувати спеціалістів. Вони це робили майже тиждень. Все було розграбовано вандалами: проводка обрізана — кому алюміній, а кому мідь”, — сказав чоловік.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

За його словами, в автомобілі вже зробили каркас кузова, полагодили електрику, встановили новий двигун та замінили кермо.

Борис Зайка ремонтує машини майже десять років. Розповідає, найскладніше у реконструкції — відсутність необхідних деталей. “Замість якоїсь запчастини, яка була на машині, треба зробити свою. Не знаю, як воно заплановано, я сам придумую, з Валентином раджусь, і роблю”, — говорить механік.

Директор музею “Машини Часу” Михайло Прудніков розповідає: автомобіль хотіли продати на запчастини. Він рідкісний: це ексклюзивна модель, зроблена на заводі, або ж саморобна машина.

Фото: Суспільне Дніпро

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!