У Дніпрі водоканал починає боротися з незаконними «врізками»

У Дніпрі КП «Дніпроводоканал» розпочав активну роботу з відключення абонентів, які незаконно приєдналися до мереж водопостачання. Про це повідомляється на сайті підприємства.

На сьогоднішній день підприємство має технічну можливість відключати абонентів, які самовільно підключились до мереж централізованого водопостачання без облаштування колодязя – так звані «глухі врізки». Раніше виявляти та ліквідовувати такі підключення було вкрай складно через їх приховане розташування під землею. Однак тепер за допомогою важкої техніки, зокрема тракторів, фахівці водоканалу можуть швидко знайти і відключити такі незаконні «врізки», які є серйозною проблемою для міської системи водопостачання.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Одним із прикладів успішної роботи стало селище Таромське Дніпровського району. Тут було проведено відключення низки домоволодінь із самовільними підключеннями, а також злісних боржників від міської водопровідної мережі. Роботи виконувалися за допомогою водопровідних бригад та тракторів, які забезпечили не тільки фізичне відключення незаконних підключень, але й засипали ями для гарантування безпеки мешканців. Причиною таких дій стала відсутність у споживачів необхідних документів: особових рахунків, договорів із підприємством тощо.

Фахівці водоканалу звертають увагу, що самовільні підключення несуть не тільки економічні втрати підприємству, але й створюють загрозу для безпеки мешканців, які користуються водою. Незаконні «врізки» можуть призводити до  аварійних ситуацій на мережах централізованого водопостачання, від яких страждають добросовісні абоненти.

КП «Дніпроводоканал» наголошує: самовільне водокористування є грубим порушенням чинного законодавства. Споживачі, які не мають належним чином оформлених документів, будуть відключені від мереж водопостачання.

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!