У музеї «Літературне Придніпров’я» відкриють таємниці лозоплетіння

Сьогодні, 28 вересня,  в музеї «Літературне Придніпров’я» (пр. Яворницького, 64)  о 16.00 на першому поверсі відкриється виставка народного майстра Любові Мукасеевой і її вихованців, на якій будуть представлені найцікавіші предмети, виготовлені з лози. Експозиція триватиме до 21 жовтня.

Любов Никифорівна – провідний майстер Дніпра з виготовлення предметів побуту, сувенірів, виробів з природних матеріалів, серед яких лоза – найулюбленіший. Майже чверть століття вона займається улюбленою справою, 20 років очолює гурток «Майстерня лозоплетіння» народного художнього колективу Школа мистецтв «Суцвіття» міського Центру позашкільної роботи №1, а також керує секцією роботи з природними матеріалами Будинку мистецтв Дніпра.

Слідкуйте за нами в Telegram та Viber !

Мистецтво лозоплетіння дуже давнє. Плетені вироби із рослинної сировини – давня спадщина наших предків. Відроджені в епоху незалежності, традиційні народні промисли і ремесла продовжують жити і розвиватися. Головною особливістю експозиції є глибоке занурення в народні традиції. Переглянувши виставку, відвідувачі зможуть простежити традиції рідного краю від минулого до сьогодення. На виставці будуть представлені предмети побуту, аксесуари для одягу, предмети інтер’єру, іграшки, сувеніри тощо. Вхід вільний

Більше на нашому каналі в  YouTube, та на сторінках у  Facebook, Instagram!

Залишити відповідь