Яка цибуля найкорисніша – думка фахівців
Цибуля – це майже панацея від будь-яких проблем зі здоров’ям. До її складу входять дуже багато вітамінів, цибуля здатна лікувати все – від проблем з судинами до вугрового висипу. Але який вид цибулі найкорисніший?
Ріпчасту цибуля
Має гострий і різкий смак, її використовують для приготування перших і других страв, для м’ясних і рибних страв, для шашлику, барбекю. Цей вид цибулі підсилює обмін речовин. Також корисно впливає на серце за допомогою калію, магнію, цинку і вітамінів групи В, якій у ній містяться.
Червона цибуля
Має солодкий і ніжний смак, звичайно її перш за все додають в салати, а ось для обжарювання її використовувати не варто.
У ній міститься майже в два рази більше природних антиоксидантів. Особливо насичені антиоксидантними флавоноїдами верхні шари цибулини, тому так важливо дбайливо чистити цибулю, знімаючи не більше 1 шару, щоб якомога більшу кількість корисних речовин збереглося. Регулярне вживання такої цибулі дозволяє організму отримувати чималу кількість різних груп сірки, в які входять Діалло сульфіди: DDS, DMS, DTS і ДДН. Користь у цьому випадку полягає в активізації в організмі процесу виробництва цистеїну, що сприяє зниженню рівня інтоксикації внутрішніх органів і втрати ваги.
Біла цибуля
Має натуральний цибульний аромат і солодкуватий смак. Зазвичай білу цибулю використовують для приготування цибулевого супу чи смаження.
Сік цієї рослини є прекрасним природним антибіотиком, який має здатність захищати організм від інфекцій і застуд. Доведено, що в білій цибулі є речовини, які можуть боротися з раковими клітинами. Регулярне вживання цього овочу допомагає зміцнити здоров’я і продовжити молодість. Цей вид цибулі використовують для лікування цинги.


